about me

Tuesday, April 7, 2009

suki desu!

Baru-baru ni sejak bermulanye cutiku,aku layan sakan movie Korea.. sume movie2 nih sedih2 belaka...n heronye sume handsome2...hehe... Jom!nak review sket movie yg aku paling ske n paling menyanyat hati..

Movie ni tajuknye panjang sket..hehe...
Myu No Anyo Papa Ni Ageru
tajuk movie ni bermaksud Myu will give papa her legs..
Starring : Matsumoto Jun,Karina and Hatakeyama Rina


Cerita ni mengisahkan kisah sebenar seorang suami dan bapa,Yagamuchi Hayato (Matsumoto Jun) yang mempunyai penyakit yang sangat `rare' iaitu CIDP(chronic inflammatory degenerarative polyneuropathy).Di sebalik kesengsaraan beliau,kehidupan beliau amat bertuah kerana mempunyai seorang isteri yang sentiasa memahami penderitaannya,Aya(Karina) dan anak perempuannya,Myu(Hatakeyama Rina) yang sentiasa memberi semangat kepadanya. Myu pernah memberitahu ibunya kalaulah dia boleh memberi kakinya kepada ayahnya,tentu dia akan berbuat demikian..kerana Myu berhasrat untuk melihat ayahnya mengangkatnya sebagaimana dia melihat ayah yang lain lakukan terhadap anak kecil mereka..

Namun,cukupkah bagi Yagamuchi untuk meneruskan perjuangan hidupnya hanya berbekalkan semangat dan sokongan daripada isteri dan anaknya ?Mampukah Yagamuchi mengharungi hakikat bahawa dia mungkin tidak boleh berjalan dan sukar untuk bergerak dengan bebas lagi selepas ini?hehe,to know the answer,watch dis movie!!



Next movie,Bride from Hanoi..

Starring :Lee Dong-wook,Kim Ok-bin,Jo Hyang-gi & Yoo Hye-jung


Ketika Eun Woo(Lee Dong-wook) berada di Vietnam kerana bertugas sebagai seorang doktor di sebuah hospital di sana,dia telah jatuh cinta kepada seorang gadis Vietnam,Teev yang juga merupakan gadis yang bertugas sebagai penterjemahnya.Dalam senyap2,mereka memendam perasaan antara satu sama lain..Hubungan mereka akhirnya diketahui oleh kakak Teev yang tidak merestui mereka berdua kerana mengenangkan nasibnya yang pernah ditinggalkan suaminya yang juga berbangsa Korea.Kakaknya tidak mahu perkara yang sama berlaku pada adik kesayangannya,Teev.Dia memujuk Teev supaya meninggalkan & melupakan Eun Woo. Pada masa yang sama,Eun Woo terpaksa pulang ke negaranya kerana terdapat hal penting di sana.Mereka tidak dapat bertemu lagi selepas itu hinggalah pada suatu hari....apabila abang Eun Woo membawa pulang bakal isterinya yang juga merupakan bakal kakak iparnya.Eun Woo amat terkejut apabila mendapati gadis itu adalah gadis yang dicintainya dan gadis yang ditunggu-tunggunya selama ini...Teev muncul di depan matanya..

Bagaimanakah kesudahan percintaan antara Eun Woo dan Teev?

Adakah Teev masih menyimpan perasaan cintanya terhadap Eun Woo?

Bagaimana pula dengan nasib abang Eun Woo?




Seterusnya!! Movie yang sedeh bangat : Sad movies T_T



Kisah pertama : I Love You...
A 30 year old fireman choose a ring for his girlfriend,hoping to be with her forever.

Kisah kedua : I understand..
A young slacker and a deep-hearted woman see their long-lasting love strat to grow cold.

Kisah ketiga : Thanks..
Dreaming of first love,a deaf woman who hides a wound on her face pursues him from behind.

Kisah keempat : I'm sorry...
An 8 year-old boy who longs for his mother's embrace,locked in a battle with his always busy mother..


Cerita2 kat atas ni banyak mengajar diri ini tentang pentingnya kasih sayang..
...hargailah insan yang anda sayangi sebelum anda tiada kesempatan lagi untuk melakukannya...

k,setakat ni dulu...:)
wassalam...


3 comments:

Salsabila said...

akak dh tengok cite matsujun tu... watashi mo suki desu!!!
seronok tgk matsujun jd ayah *wink*

marmasri said...

hehe...
mar pun ske bangat!!
akak,mar ade tag akak in my blog,titled `owh,i love daisy!'
jgn lupe wat ea?

hehe,thx!

ctjuliana said...

sme la kite mar..
jd hantu tgk cite korea n jepon!! pape pon mmg best!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...